ENGLISH
BONNEFONT

Wij begonnen met onze winkel nu ruim 30 jaar geleden op één van de leukste plekjes in Amsterdam: de Jordaan. Onze gracht, de Egelantiersgracht, is nog een echte gracht met water. Vreemd genoeg is er overdag op de gracht of er vlakbij nog wel een parkeerplaats te vinden.Vanaf het begin kregen wij te horen dat onze winkel "anders" was dan de meeste antiekwinkels.
Wij hebben Nederlandse volkskunst, beschilderde meubelen, gereedschap en vroege Hollandse tekeningen. Een vreemde combinatie? Wellicht. Maar wij vinden het leuk. En U misschien ook. Komt U gerust kijken.
Regelmatig publiceren wij een artikel, of soms twee, in het Kunst en Antiekblad "Collect". Over het soort dingen dat U bij ons kunt vinden. Verder organiseren wij een keer per jaar een "open huis-weekend".  Als U daar voor wilt uitgenodigd worden, of als U informatie wenst, dan kunt U "CONTACT" aanklikken en het online formulier invullen. En graag tot ziens.

Lieselot en Anton Vos

Wij zijn open op Donderdag-,Vrijdag- en Zaterdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur.

We zijn permanent bereikbaar via: 06 2290 2519

E-mail: info@deglantier.com

 

Over Kunst en Volkskunst

 Antiek d' Eglantier te Amsterdam heeft een selecte voorraad 17e en 18e eeuwse Hollandse tekeningen, aquarellen en gouaches, variërend van topografie tot natuurstudies van vogels. Namen als  Neijts, Holstein, Calraet, Rademaker, Santvoort, Pronk, Tavenier en Langendijk zijn hierin vertegenwoordigd. Daarnaast is een grote voorraad volkskunst van de Lage Landen. Het zijn de voorbeelden van de kunstzin van “gewone mensen”. Zoals die te zien valt op beschilderde meubelen uit Hindelopen, Ameland en de Zaanstreek. Vaak met bijbelse of mythologische voorstellingen. Er zijn ook kleinere voorwerpen, zoals bedsteebankjes, hoekkastjes, schooltassen, stoven, mangelplanken, spanen dozen en geverfde voorraadtonnetjes. Ook brocante en bric-a-brac is te vinden in deze categorie. Verzamelaars kunnen hun hart ophalen aan bavelaars, babbekistjes, merklappen en stoplappen. Ook tegels uit de 17e en 18e eeuw, delfts blauw, mangaan of polychroom, waaronder dierentegels, tegels met zeewezens en bijbelse tegels kan men hier vinden. En een Friese stoeltjesklok en andere klokken kan men gerust zien als volkskunst. Liefhebbers van koperen tabaksdozen kunnen kiezen uit dozen met bijbelse, huwelijkse of stoute zeemansteksten. Er is ook antiek speelgoed, en spelletjes in diverse vormen.

Een klasse apart vormt het antiek gereedschap: gedateerde en ongedateerde Hollandse achttiende eeuwse schaven in vele soorten. Er zijn profielschaven, beitels, zagen en lijmtangen. Of schietloden, zweihaken en winkelhaken. Passers zijn er tientallen van groot tot klein, evenals waterpassen. Kortom: kijk rond op de site en maak een afspraak voor een bezoek!eXTReMe Tracker